Copyright

Cybersave Yourself is de beveiligings-awarenesscampagne voor onderwijs en onderzoek. Hier vind je onder andere beveiligingstips, filmpjes en games over beveiligings- en privacybewustzijn. Voor instellingen biedt Cybersave Yourself een toolkit met materialen waarmee ze zelf bewustwordingsprogramma’s kunnen opzetten.

Onze principes

Deze toolkit wordt beschikbaar gesteld aan de onderwijs- en onderzoekssector in Nederland en alles wat in deze toolkit te vinden is mag voor die sector vrijelijk gebruikt worden. We hanteren de volgende principes:

  • Flexibel en open: al het materiaal dat we beschikbaar stellen mag je aanpassen of hergebruiken in andere vormen. We bieden het materiaal zo aan dat je het bijna direct kan gebruiken, maar er is ook ruimte om bijvoorbeeld een eigen logo of website toe te voegen. Je mag zelfs van alles omgooien. Alles kan.
  • Rechtenvrij: al het materiaal wordt rechtenvrij beschikbaar gesteld aan de onderwijs- en onderzoekssector in Nederland voor onbepaalde tijd. Zolang je het voor deze doelgroep inzet, zijn alle rechten afgekocht.
  • Modulair: we bieden geen kant-en-klare campagne aan maar juist bouwstenen zodat je zelf een campagne in elkaar kan zetten die past bij jullie behoefte, tempo en intensiteit. Dit maakt het ook makkelijk om de toolkit snel uit te breiden met nieuwe thema's bijvoorbeeld.
  • Tweetalig: waar mogelijk bieden we al het materiaal tweetalig aan - in het Nederlands en in het Engels. 
  • Community-gericht: de toolkit is niet alleen een downloadplatform maar ook een plek om materiaal en ervaringen met elkaar te delen. We hopen dat jullie geinspireerd raken en eigen materiaal delen. En misschien bouw je wel verder op wat we onder CSY aan bieden; ook dan vinden we het leuk als je dit weer kunt delen. 

De kleine lettertjes

Deze dienst en al het materiaal wat in de toolkit beschikbaar is, is uitsluitend bedoeld voor instellingen die bij SURF zijn aangesloten. Er zijn geen verdere kosten verbonden aan het gebruik van de dienst en de materialen.

Meer informatie

Wil je lid worden van de community of heb je vragen over Cybersave Yourself, stuur dan een mail naar info@cybersaveyourself.nl.