Over CSY

Cybersave Yourself is de beveiligingsawarenesscampagne voor onderwijs en onderzoek. Hier vind je onder andere beveiligingstips, filmpjes en games over beveiligings- en privacybewustzijn. Voor instellingen biedt Cybersave Yourself een toolkit met materialen waarmee ze zelf bewustwordingsprogramma’s kunnen opzetten.

Campagnemateriaal

In 2009 is SURF samen met informatiebeveiligers van universiteiten en hogescholen gestart met de dienst Cybersave Yourself (CSY). Het doel van CSY is om medewerkers en studenten meer bewust te maken van (digitale) informatiebeveiliging en privacy. De dienst biedt campagnemateriaal aan waarmee instellingen zelf bewustwordingscampagnes kunnen voeren, met materiaal gericht op diverse doelgroepen: studenten, medewerkers, onderzoekers, docenten, management.

Het campagnemateriaal behandelt diverse onderwerpen. Denk hierbij aan phishing, privacy, ransomware, openbare wifi-netwerken, enzovoort. Deze worden doorlopend uitgebreid. Mocht er een onderwerp ontbreken waar je behoefte aan hebt, laat het ons vooral weten.

Toolkit voor instellingen

Voor instellingen die aangesloten zijn op SURF is een speciale Cybersave Yourself-toolkit ontwikkeld. De toolkit bevat communicatiemiddelen die instellingen kunnen gebruiken bij hun eigen beveiligingscampagne. Instellingen kunnen de middelen personaliseren door een eigen logo of huisstijl toe te voegen. Ook zijn er draaiboeken en workshopmaterialen beschikbaar.

Cybersave Yourself Community

Voor iedereen die binnen Onderwijs en Onderzoek zich bezighoudt met bewustwording op het gebied van security en privacy, is er de Cybersave Yourself Community. Hier kun je ervaringen en tips uitwisselen, vragen stellen en discussies voeren en krijg je de laatste informatie mee. Ook organiseren we bijeenkomsten over security en privacy awareness.

Meer informatie

Wil je toegang tot de toolkit, lid worden van de community of heb je vragen over Cybersave Yourself, stuur dan een mail naar info@cybersaveyourself.nl.