Toolkit

Cybersave Yourself is de beveiligingsawarenesscampagne voor onderwijs en onderzoek. Hier vind je onder andere beveiligingstips, filmpjes en games over beveiligings- en privacybewustzijn. Voor instellingen biedt Cybersave Yourself een toolkit met materialen waarmee ze zelf bewustwordingsprogramma’s kunnen opzetten.

Toolkit voor instellingen

Voor instellingen die aangesloten zijn op SURF is een speciale Cybersave Yourself-toolkit ontwikkeld. De toolkit bevat communicatiemiddelen die instellingen kunnen gebruiken bij hun eigen beveiligingscampagne. Instellingen kunnen de middelen personaliseren door een eigen logo of huisstijl toe te voegen. Daarnaast bevat de toolkit informatie over het opzetten van een lange termijn awareness programma. Onderwijs- en onderzoeksinstellingen loggen in op de toolkit met hun instellingsaccount.

Aan de slag met awareness

Voor instellingen die klaar zijn om een concrete awareness campagne op te zetten. Een campagne is eenmalig en kortdurend. Dit is een goed middel om in te zetten als er direct aandacht nodig is voor awareness of er sprake is van een incident of cyberaanval.

Een awareness programma opzetten

Voor instellingen die bijvoorbeeld een jaarprogramma willen maken, awareness structureel willen inbedden in de organisatie en het resultaat meetbaar willen maken. Een awareness programma draagt bij om als instelling een hoger volwassenheidniveau te bereiken en de cyberweerbaarheid te verbeteren. Als je een awareness programma hebt opgezet, dan is het uitvoeren van verschillende awareness campagnes de volgende stap.

Campagnemateriaal

Het doel van CSY is om medewerkers en studenten meer bewust te maken van (digitale) informatiebeveiliging en privacy. De dienst biedt campagnemateriaal aan waarmee instellingen zelf bewustwordingscampagnes kunnen voeren, met materiaal gericht op diverse doelgroepen: studenten, medewerkers, onderzoekers, docenten, management.

Het campagnemateriaal behandelt diverse onderwerpen. Denk hierbij aan phishing, privacy, ransomware, openbare wifi-netwerken, en nog veel meer. Mocht er een onderwerp ontbreken waar je behoefte aan hebt, laat het ons vooral weten.

Cybersave Yourself Community

Voor iedereen die binnen Onderwijs en Onderzoek zich bezighoudt met bewustwording op het gebied van security en privacy, is er de Cybersave Yourself Community. Hier kun je ervaringen en tips uitwisselen, vragen stellen en discussies voeren en krijg je de laatste informatie mee. Ook organiseren we bijeenkomsten over security en privacy awareness.

Meer informatie

Wil je toegang tot de toolkit, lid worden van de community of heb je vragen over Cybersave Yourself? Neem contact met ons op.