CSY awareness campagnes

Iedereen kan slachtoffer worden van cybercrime. Daarom vinden wij het belangrijk dat onderwijs- en onderzoeksinstellingen eenvoudig en snel awareness campagnes op kunnen zetten. Ook als je geen lid bent van SURF! Op deze pagina vind je openbaar campagnemateriaal. De video's staan op Youtube zodat je ze gemakkelijk kunt embedden. Samen met de teksten en pagina's op de website kun je zo snel en makkelijk een awareness moment inzetten. Het materiaal is in het Nederlands en Engels beschikbaar. Wissel op deze website van taal door op de wereldbol rechtsboven te klikken.

Omdat Youtube third party cookies plaatst, verwijzen we naar de Youtube video's met een link in plaats van ze te embedden. Zo houden we deze website privacyvriendelijk. Instellingen die lid zijn van SURF kunnen inloggen op de CSY toolkit om de bronbestanden en verschillende versies van de animaties en afbeeldingen te downloaden.

Heb je tips of suggesties of wil je je enthousiasme met ons delen? Laat het ons weten! Gebruik op LinkedIn en andere social media #cybersaveyourself

CEO-fraude - Misleidinggevende

Criminelen doen zich voor als een hooggeplaatste manager of bestuurder. Een medewerker van de financiële administratie krijgt een e-mail van de leidinggevende met het verzoek om een groot bedrag over te maken naar een buitenlandse rekening. Met deze materialen maak je medewerkers bewust van CEO-fraude.

Phishing - Wachtwoordverleider

Je krijgt een e-mail van een (on)bekende afzender, je klikt volgens instructie op de bijgevoegde link en je logt in op de website. Hoe betrouwbaar is dat?

Met deze materialen maak je medewerkers bewust van phishing.

Ransomware - Datagijzeling

Het zal je maar gebeuren: een hacker maakt jouw unieke en onvervangbare computerbestanden ontoegankelijk en je krijgt ze pas terug als je losgeld betaalt. Je bent dan slachtoffer van ransomware.

Met deze materialen maak je medewerkers bewust van ransomware.

Weet wat je deelt - Herinnernet

Wist je dat jij die al die apps met je mee laat reizen, luisteren en kijken? En ze dus altijd precies weten waar je bent, wat er op je foto’s staat en zelfs wat je zegt?

Met deze materialen maak je medewerkers bewust van gegevens op internet delen.

Granny Smith - Cybercrime voor beginners

Granny Smith heeft een nieuwe hobby: Cybercrime! In deze vlogserie in vier delen laat ze zien hoe ze te werk gaat. Onderwerpen in deze campagne:

Weet wat je deelt, phishing, ransomware en wat te doen bij een incident.