Security en privacy brevet (e-learning)

Ransomware, phishing, virussen: studenten en medewerkers moeten zich nog beter bewust worden van de gevaren van cybercriminaliteit. De e-learningmodules van Cybersave Yourself, het ‘Digitaal privacy- en securitybrevet’, helpen daarbij. Er is een basismodule voor studenten en een module voor medewerkers van je instelling.

Basiskennis over privacy en security voor studenten en medewerkers

De startmodule voor studenten biedt hun in de eerste maand van hun studie in 1 uur basiskennis en -vaardigheden op het vlak van privacy en security. De medewerkersmodule neemt medewerkers in 1,5 uur mee langs 5 principes die ze helpen om op een privacybewuste manier met informatie om te gaan en om veilig te werken. Beide modules zijn zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar.

Vul aan met instellingsspecifieke zaken en importeer in LMS

De modules zijn kant-en-klaar. Je hoeft alleen nog informatie toe te voegen over hoe security en privacy binnen jouw instelling is georganiseerd. Je kunt de modules vervolgens als IMSCC-pakket in Canvas of Moodle importeren. Beide modules zijn ook beschikbaar als tekstbestand.

(Cybersave Yourself wiki, inloggen met SURFconext vereist)

Bekijk twee online modules

Module voor studenten - Wikiwijs (te volgen zonder account / inlog)

Open hier de online module in Wikiwijs (English version)

Module voor medewerkers - Wikiwijs (te volgen zonder account / inlog)

Open hier de online module in Wikiwijs (English version)

In 2023 is er een nieuwe e-learning module ontwikkeld die instellingen in kunnen zetten om medewerkers en studenten bewust te maken. De publieke module kan direct door instellingen ingezet worden. Een instelling kan er ook voor kiezen de module te embedden in een eigen LMS, of om de testjes in de module te vervangen waardoor meetbaar wordt hoeveel medewerkers de module afgerond hebben.