"Hoe groot is nou de kans dat ik gehackt word?" Groter dan je denkt: je let even niet op en plotseling staat er malware op je laptop. Iemand heeft binnen een paar seconden jouw computer besmet en kijkt moeiteloos mee als je bijvoorbeeld internetbankiert. Hoe bizar is dat!

Bescherm jezelf tegen digitale risico's

Criminaliteit zal altijd en overal bestaan, zo ook in de digitale wereld. Het is belangrijk dat je enige kennis hiervan hebt, want de digitale risico's zijn veel groter dan je denkt. Het is namelijk online inmiddels zo eenvoudig en zo wijdverbreid dat je in ieder geval voor een goede digitale basisbescherming moet zorgen. Net zoals dat je de voordeur op slot draait als je het huis verlaat.

Hacken wordt te makkelijk

Hacken wordt te makkelijk, zegt ook de politie. Je hoeft er zelf weinig verstand van te hebben om te kunnen hacken: je kunt gewoon de software of dienstverlening online kopen. Dit zorgt ervoor dat iedereen kan hacken, met als makkelijkste slachtoffers: gebruikers die de gevolgen niet kennen en onzorgvuldig met hun digitale bescherming omgaan. Zo kunnen jouw gegevens gestolen worden zonder dat je het door hebt.

Voorkom dat jij gehackt wordt tijdens je koffiepauze.